skip to Main Content

Het IEDEREDAG Regionale BBL-punt voor apotheken Brabant/ Noord- Limburg is de plek waar apothekers en potentiële apothekersassistentes elkaar vinden voor een Beroeps Begeleidend Leerwerkplek (BBL).

 

 • Wil jij het vak apothekersassistente leren en tegelijkertijd werken in de apotheek?
  Wij informeren je over het vak en de opleiding apothekersassistente bij het SUMMA-college in Eindhoven en helpen je bij het vinden van een leerwerkplek.
 • Heb jij een leerwerkplek en wil je graag de BBL-opleiding volgen.
  Schrijf je dan snel in om jouw plek te reserveren.
 • Sta jij op het punt een kandidaat aan te nemen of heb je een leerwerkplek ter beschikking?
  Wij helpen je bij het zoeken van een geschikte kandidaat voor jouw team. We screenen kandidaten en nemen assessments af, zodat je een goede keuze kan maken.

 

Het IEDEREDAG regionaal BBL-punt voor apotheken Brabant/ Noord- Limburg is opgezet in samenwerking met:

 • SUMMA-college in Eindhoven
 • Regionale apothekersverenigingen (CaZO, AMWB, LAPCO en Concordant)
 • UWV
 • IEDEREDAG

"Je mist 100% van de kansen, die je nooit grijpt"

Ervaar jij ook weerstand tegen het laten starten van een BBL-kandidaat? Twijfel je of de energie die je erin steekt ook een geschikt teamlid oplevert?  Wij doen er alles aan om het afbreukrisico van de BBL-kandidaten zo laag mogelijk te laten zijn.

Bij ons ben je dus aan het juiste adres. Wij screenen en informeren de kandidaten voorafgaand aan de gesprekken. We bereiden ze voor op het werken & leren in de apotheek en we bieden jou de gelegenheid aan om een assessment in te zetten die ondersteuning biedt bij het maken van de juiste keuze.

Hoe gaat het in zijn werk en wat moet je doen?:

 • laat je contactgegevens achter op onderstaande button.
 • hebben wij kandidaten beschikbaar, dan zijn deze geïnformeerd en gescreend op persoonlijke presentatie, leer- werk- en denkniveau 4.
 • hebben wij geen kandidaten beschikbaar zoeken wij samen naar een geschikte kandidaat
 • wij sturen de CV en motivaties van geselecteerde kandidaten direct naar je door.
 • jij maakt de keuze wie je team gaat versterken.
 • wanneer je twijfelt of meer achtergrondinformatie wil over de kandidaat heb je de mogelijkheid om  kosteloos een assessment in te zetten

Zoek je naar een BBL-kandidaat een Algemeen Ondersteunend Medewerker (AOM) of wil je iemand de mogelijkheid geven om binnen je bedrijf door te groeien? Wij helpen je graag.

Wil je sparren of meer informatie? Neem contact op met Saskia 06 13143130 of mail naar REGIONAALBBLPUNT@IEDEREDAG.COM

Wil jij het vak apothekersassistente leren & werken in de apotheek tegelijk? Vind jij uitdaging in de begeleiding van patiënten op goed medicijngebruik? Werk jij graag in teamverband? Beheers jij de Nederlandse taal goed en heb jij minimaal een vmbo-t of mbo 3 afgerond?

Dan zoeken wij jou!

Hoe gaat het in zijn werk en wat moet je doen:

 • vul het inschrijfformulier in door op de button te klikken
 • vergeet dan niet je CV en motivatie toe te voegen
 • wij nemen binnen een week contact met je op en plannen een kennismakingsgesprek
 • wij informeren je over de opleiding en het vak apothekersassistente en wat het betekent om te leren & werken tegelijk.
 • zien we in jouw een geschikte kandidaat dan sturen wij je CV en motivatie naar de leerwerkplek bij jou in de buurt
 • laat je een goede indruk achter bij de leerwerkplek, dan bieden ze je misschien een contract aan
 • in augustus/ september start je dan met de opleiding apothekersassistente aan het SUMMA-college te Eindhoven en werk je bij jouw nieuwe werkgever.

Heb je vragen neem dan contact op met Saskia door te bellen met 06 13143130 of mail naar of te mailen naar REGIONAALBBLPUNT@IEDEREDAG.COM

"Het geheim van vooruit komen, is beginnen"

Deelname BBL-punt
Het Regionale BBL-punt is een samenwerking tussen de regionale apothekersverenigingen, het UWV, SBA het SUMMA-college en IEDEREDAG.

Voor de kandidaat zijn er geen kosten verbonden aan de inschrijving, het matchen, de screening en het assessment van het IEDEREDAG regionaal BBL-punt Apotheken. Voor de Leerwerkplek overwegen wij op dit moment een financiële bijdrage te rekenen.

Salaris tijdens opleiding
Tijdens je opleiding BBL- apothekersassistente ben je in dienst bij je leerwerkplek. Je salaris is gebaseerd op je gecontracteerde uren en de CAO apotheken. De BBL’er valt onder schaal 3 en de apothekersassistente valt onder schaal 6.

Uren verdeling over de week
De opleiding duurt 2 jaar. Je werkt 3 dagen (24 uur) per week op je leerwerkplek en je gaat 1 dag naar school. De schooldag staat vast, maar  je werkdagen spreek je af met je leerwerkplek. Je hebt ongeveer 1 dag per week nodig om te studeren en je opdrachten uit te werken. De dagen dat je daadwerkelijk in de apotheek werkt, worden betaald.

Subsidie voor leerwerkplek
Voor de laatste subsidiemogelijkheden en overige informatie over subsidies, verwijzen we je graag door naar de subsidiewijzer van de SBA. De SBA informeert de apothekersverenigingen, wanneer er wijzigingen en/of actie ondernomen moet worden m.b.t. de subsidieaanvragen.

Houd je mail in de gaten.

Wat houdt het assessment in?
Het assessment is de AMN talentscan die wordt afgenomen op niveau 4. De talentscan geeft direct inzicht in een gecombineerde score in capaciteit en persoonlijkheid. Van daaruit worden ook conclusies getrokken over gebieden die van toepassing zijn in de leerondersteuning zoals: Leerintelligentie, Logisch redeneren, Dynamiek, Werkhouding, Zelfredzaamheid en Competenties. De kandidaat moet een minimale score kunnen laten zien op capaciteit niveau 4 van 60% of hoger en een persoonlijkheid niveau van 40% of hoger. Pas dan achten wij dat de kandidaat geschikt is voor het BBL traject.

Wat is het doel?
Het doel van het ANM talentscan is het maken van een weloverwogen keuze tijdens de wervings- en selectieprocedure voor zowel kandidaat als apotheekteam. We kijken verder dan alleen de diplomawaarden. De ANM talentscan  geeft een voorspelling over de leervaardigheden van de kandidaat, welke competenties goed ontwikkeld zijn en welke competenties aandacht behoeven en/of verder ontwikkeld kunnen worden. De uitkomst biedt een objectieve basis voor een weloverwogen keuze, waarbij de ontwikkelpunten vooraf in beeld zijn en afbreukrisico’s worden geminimaliseerd.

Hoe gaat het in zijn werk?
Wil je leerwerkplek graag een kandidaat willen laten screenen, dan kan dat! Klik op onderstaande button om je aanvraag te versturen.

Binnen 1 werkweek ontvangt de kandidaat de link naar het assessment. Wanneer we de uitslag binnen hebben, zullen we deze bespreken met de kandidaat. Vervolgens wordt een afspraak met de apotheek ingepland om de uitkomst van het assessment in een online overleg terug te koppelen. Over het algemeen kan dit hele proces binnen enkele dagen tot een week worden doorlopen. Het kost de leidinggevende van de leerwerkplek hooguit een uur van zijn of haar tijd.

Het gebruik van de assessmenttool is kosteloos voor de apotheek.

Heb je vragen neem dan contact op met Saskia door te bellen met 06 13 14 31 30 of mail naar of te mailen naar REGIONAALBBLPUNT@IEDEREDAG.COM

Back To Top
×