skip to Main Content

Het IEDEREDAG Regionale BBL-punt voor apotheken Brabant/ Noord- Limburg is dé plek waar apothekers en potentiële apothekersassistentes elkaar vinden voor een Beroeps Begeleidend Leerwerkplek (BBL).

Wil jij meer weten over het vak apothekersassistente en de BBL-opleiding? 

Tijdens onze informatiebijeenkomst vertellen we je alles over het vak, de opleiding en het combineren van werken en leren.

Mocht je al een leerwerkplek hebben, dan kun je dat via het aanmeldformulier aangeven. Zo niet, dan kijken we graag of één van onze leerwerkplekken een match kan worden.

Schrijf je in voor één van onze bijeenkomsten op 28 maart, 22 april of 30 mei, van 18.30 tot 21.00 uur.

IK MELD ME AAN VOOR DE INFORMATIEBIJEENKOMST

** Om deel te kunnen nemen aan de opleiding moet je voldoen aan het BBL-profiel. Dat betekent o.a. dat je de Nederlandse taal goed moet beheersen en minimaal een vmbo-t of mbo 3 afgerond hebt.

Wil jij de BBL-opleiding graag volgen?

Meld je aan via onderstaande button. Schrijf je ook in voor de informatiebijeenkomst. Deze bijeenkomst is verplicht om te kunnen starten met de opleiding.

IK MELD ME AAN VOOR DE BBL-OPLEIDING

**Wij hebben diverse leerwerkplekken die een kandidaat zoeken. Wij kijken graag samen naar een passende plek.

Sta jij op het punt een kandidaat aan te nemen of heb je een leerwerkplek ter beschikking?

Wij helpen je bij het zoeken van een geschikte kandidaat voor jouw team. We screenen kandidaten en nemen assessments af, zodat je een goede keuze kan maken. Schrijf je in via onderstaande knop.

IK WIL GRAAG EEN BBL’ER OPLEIDEN

"Je mist 100% van de kansen, die je nooit grijpt"

Ervaar jij weerstand tegen het laten starten van een BBL-kandidaat? Twijfel je of de energie die je erin steekt ook een geschikt teamlid oplevert? Wij doen er alles aan om het afbreukrisico van de BBL-kandidaten zo laag mogelijk te maken.

Bij ons ben je dus aan het juiste adres. We screenen en informeren de kandidaten voorafgaand aan de gesprekken bij jou in de apotheek. We bereiden ze voor op het werken & leren in de apotheek en we bieden jou de gelegenheid om een assessment in te zetten ter ondersteuning bij het maken van de juiste keuze.

Hoe gaat het in zijn werk en wat moet je doen:

  1. Laat je contactgegevens achter op onderstaande button.
  2. Hebben wij kandidaten beschikbaar, dan zijn deze geïnformeerd en gescreend en sturen wij de CV en motivatie naar je door.
  3. Jij maakt de keuze wie je team gaat versterken.
  4. Hebben wij geen kandidaten beschikbaar dan zoeken wij samen met jou naar een geschikte kandidaat.
  5. Wanneer je twijfelt of meer achtergrondinformatie wil over de kandidaat, heb je de mogelijkheid om een assessment in te zetten.

Zoek je naar een BBL-kandidaat, een Algemeen Ondersteunend Medewerker (AOM) of wil je iemand de mogelijkheid geven om binnen je bedrijf door te groeien? Wij helpen je graag. Wil je sparren of meer informatie? Neem contact op met Saskia 06 13143130 of mail naar REGIONAALBBLPUNT@IEDEREDAG.COM

Wil jij het vak apothekersassistente leren en tegelijkertijd werken in de apotheek? Vind jij uitdaging in de begeleiding van patiënten op goed medicijngebruik? Werk jij graag in teamverband? Beheers jij de Nederlandse taal goed en heb jij minimaal een vmbo-t of mbo 3 afgerond?

Dan zoeken wij jou!

Hoe gaat het in zijn werk en wat moet je doen:

  • Kom naar een van onze kennismakingsbijeenkomsten op 28 maart, 22 april of 30 mei, van 18.30 tot 21.00 uur. Wij vertellen je alles over het werken in de apotheek en de opleiding.
  • Wij matchen je graag aan een leerwerkplek bij jou in de buurt. Solliciteren is niet nodig.
  • Laat je een goede indruk achter bij de leerwerkplek, dan start je in september ’24 of in februari ’25 met de opleiding en werk je bij je nieuwe werkgever.

Heb je vragen? Neem dan contact op met Saskia door te appen of te bellen met 06 13143130 of mail naar REGIONAALBBLPUNT@IEDEREDAG.COM

IK MELD ME AAN VOOR DE INFORMATIEBIJEENKOMST

**Check of je hoogst genoten opleiding aansluit bij de eisen.

IK MELD ME AAN VOOR DE BBL- OPLEIDING

**Wij hebben diverse leerwerkplekken die een kandidaat zoeken.
Wij kijken graag samen naar een passende plek.

"Het geheim van vooruit komen, is beginnen"

Deelname BBL-punt
In duidelijke taal: Het Regionale BBL-punt is een samenwerking tussen lokale apothekersverenigingen, het UWV, het SUMMA-college en IEDEREDAG. Als kandidaat hoef je geen kosten te betalen voor inschrijving, matching, screening en het assessment van het IEDEREDAG regionaal BBL-punt Apotheken.

Voor de leerwerkplek vragen we een tegemoetkoming van 175 euro excl. BTW, met de voorwaarde dat je als kandidaat na 1 maand na aanvang van de opleiding nog steeds ingeschreven bent. Deze afspraak is gemaakt met verschillende Apothekersverenigingen en geldt voor elke kandidaat die aan de opleiding begint.

Voor apotheken die zijn aangesloten bij de CaZo wordt de rekening geïncasseerd bij CaZo.

Salaris tijdens opleiding
Als je de BBL-opleiding tot apothekersassistente volgt, ben je in dienst bij je leerwerkplek. Je salaris wordt bepaald op basis van het aantal uren dat je hebt afgesproken en volgens de cao voor apotheken. Als BBL’er val je onder schaal 3 en als apothekersassistente val je onder schaal 6

Urenverdeling over de week
De opleiding duurt minimaal 2 jaar. Je werkt ongeveer 3 dagen (24 uur) per week op je leerwerkplek en gaat 1 dag naar school. De schooldag staat vast, maar je kunt met je leerwerkplek afspreken op welke dagen je werkt. Ongeveer 1 dag per week gebruik je om te studeren en je opdrachten uit te werken. De dagen waarop je daadwerkelijk in de apotheek werkt, worden betaald.

Subsidie voor leerwerkplek
Wil je weten welke subsidies er beschikbaar zijn en meer informatie over subsidies? Kijk dan op de subsidiewijzer van de SBA. De SBA informeert de apothekersverenigingen over eventuele wijzigingen of acties met betrekking tot subsidieaanvragen. Blijf je mail goed in de gaten houden.

Goed om te weten!
Als een van de genoemde punten het lastig maakt om deel te nemen aan de opleiding, kunnen kandidaten contact met ons opnemen. Wij zijn bereid om maatwerk te bieden en in overleg met de kandidaat, UWV, IEDEREDAG en de leerwerkplek oplossingen te vinden.

Wat houdt assessment in?
Het assessment dat we gebruiken is de AMN-talentscan op niveau 4. Dit is een test die zowel capaciteit als persoonlijkheid meet. We kijken naar leerintelligentie, logisch redeneren, dynamiek, werkhouding, zelfredzaamheid en competenties. Een kandidaat moet op niveau 4 een minimale score van 60% behalen op capaciteit en 40% of meer op persoonlijkheid om geschikt te worden geacht voor het BBL-traject.

Als de kandidaat een vooropleiding in het buitenland heeft gevolgd, vragen we een minimale score van 60% op het taalaspect

Wat is het doel?
Het doel van deze test is om een weloverwogen keuze te maken tijdens het wervings- en selectieproces, zowel voor de kandidaat als voor het apotheekteam. We kijken verder dan alleen de diploma’s en de test geeft inzicht in de leervaardigheden en ontwikkelingspunten van de kandidaat. Dit minimaliseert risico’s en biedt een objectieve basis voor de keuze.

Wil jij een assessment inzetten?
Als een leerwerkplek een kandidaat wil laten screenen, kan dat kosteloos. De kandidaat ontvangt binnen een week de link naar het assessment en na bespreking van de resultaten wordt een online overleg ingepland met de leerwerkplek. Het hele proces kan over het algemeen binnen enkele dagen tot een week worden afgerond en kost de leidinggevende van de leerwerkplek hooguit een uur van zijn of haar tijd. Klik op de knop hieronder als je een assessment wilt aanvragen.

Bij vragen kan er contact worden opgenomen met Saskia door te bellen met 06 13 14 31 30 of mail naar of te mailen naar REGIONAALBBLPUNT@IEDEREDAG.COM

Flyer A5 en A4 (staand)

Link naar het filmpje:

Vacature

Back To Top
×