skip to Main Content

Het IEDEREDAG Regionale BBL-punt voor apotheken Brabant/ Noord- Limburg is dé plek waar apothekers en potentiële apothekersassistentes elkaar vinden voor een Beroeps Begeleidend Leerwerkplek (BBL).

Wil jij meer weten over het vak apothekersassistente en de BBL opleiding? 

Tijdens onze informatiebijeenkomst vertellen we je alles over het vak, de opleiding en het combineren van werken en leren.

Mocht je al een leerwerkplek hebben dan kun je dat via het aanmeldformulier aangeven. Zo niet, dan kijken we graag of één van onze leerwerkplekken een match kan gaan worden.

Schrijf je in voor één van onze bijeenkomsten op 25 okt, 16 nov. of 18 jan. van 19.00 tot 21.00 uur.

IK MELD ME AAN VOOR DE INFORMATIEBIJEENKOMST

** Om deel te kunnen nemen aan de opleiding moet je voldoen aan het BBL-profiel. Dat betekent o.a. dat je de Nederlandse taal goed moet beheersen en minimaal een vmbo-t of mbo 3 afgerond hebt.

Wil jij de BBL-opleiding graag volgen?

Meld je aan via onderstaande button. Schrijf je ook in voor de informatiebijeenkomst. Deze bijeenkomst is verplicht om te kunnen starten van de opleiding.

IK MELD ME AAN VOOR DE BBL-OPLEIDING

**Wij hebben diverse leerwerkplekken die een kandidaat zoeken. Wij kijken graag samen naar een passende plek.

Sta jij op het punt een kandidaat aan te nemen of heb je een leerwerkplek ter beschikking?

Wij helpen je bij het zoeken van een geschikte kandidaat voor jouw team. We screenen kandidaten en nemen assessments af, zodat je een goede keuze kan maken. Schrijf je in via onderstaande button.

IK WIL GRAAG EEN BBL’ER OPLEIDEN

"Je mist 100% van de kansen, die je nooit grijpt"

Ervaar jij ook weerstand tegen het laten starten van een BBL-kandidaat? Twijfel je of de energie die je erin steekt ook een geschikt teamlid oplevert?  Wij doen er alles aan om het afbreukrisico van de BBL-kandidaten zo laag mogelijk te laten zijn.

Bij ons ben je dus aan het juiste adres. Wij screenen en informeren de kandidaten voorafgaand aan de gesprekken. We bereiden ze voor op het werken & leren in de apotheek en we bieden jou de gelegenheid aan om een assessment in te zetten die ondersteuning biedt bij het maken van de juiste keuze.

Hoe gaat het in zijn werk en wat moet je doen?:

  • laat je contactgegevens achter op onderstaande button.
  • hebben wij kandidaten beschikbaar, dan zijn deze geïnformeerd en gescreend op de begeleidingsstijl die de kandidaat nodig heeft en past in het profiel van een BBL’er.
  • hebben wij geen kandidaten beschikbaar dan zoeken wij samen naar een geschikte kandidaat.
  • wij sturen de CV en motivaties van de geselecteerde kandidaat direct naar je door.
  • jij maakt de keuze wie je team gaat versterken.
  • wanneer je twijfelt of meer achtergrondinformatie wil over de kandidaat, heb je de mogelijkheid om een assessment in te zetten.

Zoek je naar een BBL-kandidaat, een Algemeen Ondersteunend Medewerker (AOM) of wil je iemand de mogelijkheid geven om binnen je bedrijf door te groeien? Wij helpen je graag.

Wil je sparren of meer informatie? Neem contact op met Saskia 06 13143130 of mail naar REGIONAALBBLPUNT@IEDEREDAG.COM

Wil jij het vak apothekersassistente leren & werken in de apotheek tegelijk? Vind jij uitdaging in de begeleiding van patiënten op goed medicijngebruik? Werk jij graag in teamverband? Beheers jij de Nederlandse taal goed en heb jij minimaal een vmbo-t of mbo 3 afgerond?

Dan zoeken wij jou!

Hoe gaat het in zijn werk en wat moet je doen:

  • kom naar één van onze kennismakingsbijeenkomsten op 25 oktober, 16 november of 18 januari. Wij vertellen je alles over het vinden van een leerwerkplek, het werken in de apotheek en de opleiding.
  • wij matchen je graag aan een leerwerkplek bij jou in de buurt. Solliciteren is niet nodig.
  • laat je een goede indruk achter bij de leerwerkplek, dan start je in februari ’24 of in aug ’24 met de opleiding en werk jij bij je nieuwe werkgever.

Heb je vragen neem dan contact op met Saskia door te appen of te bellen
met 06 13143130 of mail naar REGIONAALBBLPUNT@IEDEREDAG.COM

IK MELD ME AAN VOOR DE INFORMATIEBIJEENKOMST

**Check of je hoogst genoten opleiding aansluit bij de eisen.

IK MELD ME AAN VOOR DE BBL- OPLEIDING

**Wij hebben diverse leerwerkplekken die een kandidaat zoeken.
Wij kijken graag samen naar een passende plek.

"Het geheim van vooruit komen, is beginnen"

Deelname BBL-punt
Het Regionale BBL-punt is een samenwerking tussen de regionale apothekersverenigingen, het UWV,  het SUMMA-college en IEDEREDAG.

Voor de kandidaat zijn er geen kosten verbonden aan de inschrijving, het matchen, de screening en het assessment van het IEDEREDAG regionaal BBL-punt Apotheken. Met diverse Apothekersverenigingen hebben wij afspraken gemaakt over de bekosting voor de Leerwerkplek.

Salaris tijdens opleiding
Tijdens je opleiding BBL- apothekersassistente ben je in dienst bij je leerwerkplek. Je salaris is gebaseerd op je gecontracteerde uren en de CAO apotheken. De BBL’er valt onder schaal 3 en de apothekersassistente valt onder schaal 6.

Urenverdeling over de week
De opleiding duurt minimaal 2 jaar. Je werkt ongeveer 3 dagen (24 uur) per week op je leerwerkplek en je gaat 1 dag naar school. De schooldag staat vast, maar  je werkdagen spreek je af met je leerwerkplek. Je hebt ongeveer 1 dag per week nodig om te studeren en je opdrachten uit te werken. De dagen dat je daadwerkelijk in de apotheek werkt, worden betaald.

Subsidie voor leerwerkplek
Voor de laatste subsidiemogelijkheden en overige informatie over subsidies, verwijzen we je graag door naar de subsidiewijzer van de SBA. De SBA informeert de apothekersverenigingen wanneer er wijzigingen en/of actie ondernomen moet worden m.b.t. de subsidieaanvragen.

Houd je mail in de gaten.

Wat houdt het assessment in?
Het assessment is de AMN talentscan die wordt afgenomen op niveau 4. De talentscan geeft direct inzicht in een gecombineerde score in capaciteit en persoonlijkheid. Van daaruit worden ook conclusies getrokken over gebieden die van toepassing zijn in de leerondersteuning zoals: Leerintelligentie, Logisch redeneren, Dynamiek, Werkhouding, Zelfredzaamheid en Competenties. De kandidaat moet een minimale score kunnen laten zien op capaciteit niveau 4 van 60% of hoger en een persoonlijkheid niveau van 40% of hoger. Pas dan achten wij dat de kandidaat geschikt is voor het BBL traject.

Wat is het doel?
Het doel van het ANM talentscan is het maken van een weloverwogen keuze tijdens de wervings- en selectieprocedure voor zowel kandidaat als apotheekteam. We kijken verder dan alleen de diplomawaarden. De ANM talentscan geeft een voorspelling over de leervaardigheden van de kandidaat, welke competenties goed ontwikkeld zijn en welke competenties aandacht behoeven en/of verder ontwikkeld kunnen worden. De uitkomst biedt een objectieve basis voor een weloverwogen keuze, waarbij de ontwikkelpunten vooraf in beeld zijn en afbreukrisico’s worden geminimaliseerd.

Hoe gaat het in zijn werk?
Wil als leerwerkplek graag een kandidaat laten screenen, dan kan dat! Klik op onderstaande button om je aanvraag te versturen.

Binnen één werkweek ontvangt de kandidaat de link naar het assessment. Wanneer we de uitslag binnen hebben, zullen we deze bespreken met de kandidaat. Vervolgens wordt een afspraak met de apotheek ingepland om de uitkomst van het assessment in een online overleg terug te koppelen. Over het algemeen kan dit hele proces binnen enkele dagen tot een week worden doorlopen. Het kost de leidinggevende van de leerwerkplek hooguit een uur van zijn of haar tijd.

Het gebruik van de assessmenttool is kosteloos voor de apotheek.

Heb je vragen neem dan contact op met Saskia door te bellen met 06 13 14 31 30 of mail naar of te mailen naar REGIONAALBBLPUNT@IEDEREDAG.COM

Flyer A5 en A4 (staand)

Narrow Casting en A4 (liggend)

Link naar het filmpje:

Vacature

Back To Top
×