skip to Main Content

‘Met een missie en visie de juiste koers houden’ is een ervaringstraining die wij geven op een catamaran Nautitec 40 voet op het Markermeer. Een ruim schip waarop je gaat zeilen, sparren met collega’s en leert over jezelf, de markt en je bedrijf.

Je hoeft geen zeilervaring te hebben om deel te kunnen nemen aan deze ervaringstraining. De boot is van alle gemakken voorzien, dus het zal je aan niks ontbreken.

Tijdens deze dag vertoeven we op het Markermeer. We kijken hoe een missie en visie jouw bedrijf kan helpen in het behalen van doelen. Hoe het je team kan motiveren en je bedrijf kan laten ontwikkelen en wat dit betekent voor jouw rol.

Bij aankomst in de haven van Katwoude ontvangen we je graag met een kop koffie op onze catamaran. Nadat de spullen zijn geïnstalleerd starten we met het eerste programmaonderdeel. Ondertussen varen we uit en hijsen we de zeilen, waarna de intervisiecoach de eerste casus zal bespreken. Na een overheerlijke lunch brengen we de inzichten in praktijk.

Naast het sparren, leren en ontmoeten is er voldoende tijd om een lekker stuk te zeilen. We sluiten de dag af met een hapje en een drankje op de kade. We zwaaien iedereen uit na een leerzame en fijne dag.

Het gehele programma zal plaatsvinden op het water.

 • vanaf 8.30 uur ontvangst
 • 9.00 uur vertrek richting het Markermeer en start van het programma
 • 9.30 uur start Saskia Beckers van IEDEREDAG met het praktisch vertalen van een missie en visie
 • rond de middag bespreekt Marcel van den Bosch- Niestijl van ‘Bosch zorg voor groei’ een intervisie casus
 • na de lunch vanaf 13:00 uur maken we de verbinding tussen het zeilen en de apotheek
 • 17.00 uur napraten in de haven onder het genot van een drankje en een borrelhapje
 • 18.00 uur afsluiting van de dag

Saskia Beckers: ‘Maak je missie en visie waardevol’

Saskia Beckers is jullie gastvrouw, eigenaar en initiatiefneemster van ‘IEDEREDAG KOERS HOUDEN’.

Een missie en een visie is meer dan alleen een mooie zin uit een handboek. In deze workshop gaan we met de missie en visie aan de slag om deze te vertalen naar een praktische werkwijze die je mee kan nemen naar jou bedrijf.

Hoe zorg je ervoor dat een missie en visie jou en je team richting geeft en hoe zorg je dat deze gedragen wordt door het hele team? Laat je verrassen en ga er direct mee aan de slag aan boord en in je apotheek.

De gelijkenissen tussen het aansturen van een apotheekteam en het zeilen op een zeilboot

Als instructeur en schipper zag zij tijdens de zeiltrainingen aan boord en tijdens het begeleiden van flottieljes in het buitenland de vele overeenkomsten tussen het aansturen van een team en het zeilen op een boot.

Zeilen vraagt om goed teamwork, een duidelijke sturing op de gang van zaken en een duidelijke richting waar je heen gaat. Het betreft punten die in de bedrijfsvoering terugkomen.

Ervaar zelf welke parallellen tussen het aansturen van de apotheek en het zeilen bij jou van toepassing zijn. Laat je verrassen en geniet van deze heerlijke ervaringstocht op het Markermeer.

Marcel van den Bosch-Niestijl: Intervisie

Marcel is naast apotheker ook intervisiecoach, docent en trainer.
Zijn missie is om van elke apotheker een zorgapotheker te maken. Marcel kijkt als intervisiecoach verder dan alleen het inhoudsniveau (wat doe je). Hij zoomt in op het betrekkingsniveau (wat vind je en wat wil je?).

Dit is het stuk van de ijsberg onder de waterlinie met daarin overtuigingen, wensen, behoeften en normen. Als intervisiecoach ziet hij het als een uitdaging om met de groep dit gebied op een ontspannen manier te verkennen. Hierbij komt hij uit bij ieders voorkeuren en gaat vervolgens daarmee aan de slag om te kijken welke andere wegen bewandeld kunnen worden.

Marcel onderscheidt zich met zijn positiviteit, enthousiasme en zijn drive om mensen te laten ontwikkelen in een eigen tempo en naar eigen behoeften.

Kleding

Je verblijft vrijwel de hele dag op het water. Neem daarom comfortabele kleding voor zowel zon, regen en kou mee. Makkelijke schoenen met een ‘zachte’ (bij voorkeur witte) zool, om de boot te beschermen. Denk ook aan je zonnebril en zonnebrandcrème.

Bijzonderheden

 • Zeilervaring is niet nodig. Er zijn voldoende gekwalificeerde mensen aan boord die jullie kunnen begeleiden, zodat iedereen actief kan meezeilen
 • Voor reddingsvesten wordt gezorgd, maar eventuele regenkleding moet je zelf meenemen
 • In het coronabeleid lees je hoe we omgaan met de richtlijnen van het RIVM.

Prijs en accrediatie

We varen uit bij minimaal 5 deelnemers. De ervaringstraining kost €750,- per persoon. Wil je deelnamen met een cluster of een bestaande eigen groep neem dan contact op met Saskia.

De ervaringstraining is met zes punten geaccrediteerd. Hiervan is anderhalf punt voor ‘intervisie‘ en vier en een half punt voor ‘algemene scholing’ 

Je krijgt hiervoor

 • een dag die je niet snel zult vergeten
 • koffie, thee, frisdrank, lunch, versnapering overdag en ter afsluiting een hapje en een borrel aan de kade
 • intervisie met een gecertificeerde intervisiecoach, dus ook 2 punten accreditatie
 • veel inzichten die je de volgende dag in kunt zetten in jouw organisatie
 • veel verrassende ontmoetingen met gelijkgestemde collega’s

Adres en routebeschrijving

Adres Haven van Katwoude (watersportcentrum de Zeilhoek) Hoogedijk 6, 1145 PM, Katwoude. Op de ring A10 neem je afrit 16 (Volendam) en dan is het nog ca. 20 minuten rijden naar de haven gelegen aan het Markermeer.
Parkeren Er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid op het haventerrein.
OV Mocht je met de trein willen komen? Neem dan s.v.p. contact met ons op i.v.m. vervoer van en naar Amsterdam Centraal.

Onze eerstvolgende ervaringstraining is:

Met een missie en visie koers houden

Woensdag 6 oktober 2021

Deze ervaringstraining bieden wij ook aan op:

    • 6 oktober 2021- open inschrijving
    • voorjaar 2022
    • op afspraak

 

 

Back To Top
×