skip to Main Content

"Het enige constante is de verandering..."

Deelnemen aan een van de activiteiten van IEDEREDAG KOERS HOUDEN kun je doen om verschillende redenen.

Bijvoorbeeld omdat:

 • je wilt leren hoe je ruimte, richting en steun kunt geven aan je organisatie en aan je team
 • je een praktische invulling wilt geven aan je missie en visie
 • je wilt leren van collega’s uit het vak onder begeleiding van een Intervisiecoach
 • je klanten of je team wil uitnodigingen voor een leerzame dag
 • je jouw managementvaardigheden graag wil verbeteren
 • je gelooft dat actief bezig zijn en buitenlucht je inspireren

Bij IEDEREDAG KOERS HOUDEN, nemen we je mee, weg van de dagelijkse werkzaamheden. We laten je vanuit een ander perspectief kijken naar jouw organisatie en laten je zien welke effecten jij met jouw rol hierin kan bewerkstellingen. We zorgen voor een inhoudelijk programma waarbij je wordt geïnspireerd, gemotiveerd en tot nadenken wordt aangezet.

Dit is de eerste stap naar het bereiken wat jij belangrijk vindt.

"Neem de tijd. Vertraag. Je bent altijd op tijd in je eigen leven..."

”Als je focust op het resultaat, zal je geen verandering zien,

“In goed gezelschap, met gecertificeerde coaches op een ruim schip:

zeilen, sparren en leren over jezelf, de markt en je bedrijf..."

Bij IEDEREDAG geloven we dat er overeenkomsten zitten tussen zeilen en bedrijfsvoering en dat actief bezig zijn in de buitenlucht je inspireert en motiveert.

Welke verschillende onderdelen zetten we in wanneer we onze trossen losgooien?

 • workshops en gastsprekers
 • intervisie met intervisiecoach
 • met management-skills aan de slag
 • ongedwongen zeilen en met elkaar in gesprek

Workshops en/of gastsprekers

Door workshops te geven of gastsprekers uit te nodigen verdiepen we het thema van de dag met theorieën, onderliggende modellen. De rest van de dag is er gelegenheid om de theorie in de praktijk te brengen. Daarnaast is er voldoende tijd om te sparren en na te praten.

Wil je graag een programma dat aansluit bij jouw specifieke behoefte? Dan is dat zeker mogelijk. Neem hiervoor contact op met Saskia om de mogelijkheden te bespreken.

SASKIA@IEDEREDAG.COM  |   06 13143130

Intervisie met intervisiecoach

Wat we graag inzetten als één van de programmaonderdelen is intervisie met onze intervisiecoach. De buitenlucht en het actieve karakter van het zeilen zijn een goede basis om niet alleen te kijken hoe je dingen doet, maar er ook iets van te vinden. Vanuit dit inzicht ga je aan de slag met overtuigingen, wensen en behoeften. Het intervisie-onderwerp is gelinkt aan het thema van de dag.

Met management-skills aan de slag

Hoe stuur jij een team aan? Wat werkt wel en wat werkt niet?

Zeilen vraagt net als het werken in de apotheek om goed teamwork, een duidelijke sturing op de gang van zaken en een duidelijke richting waar je heen gaat. Het bepalen van de koers is essentieel om iedereen dezelfde kant op te laten gaan. Het gaat nooit zoals van tevoren bedacht. Weersomstandigheden zorgen ervoor dat we ons moeten aanpassen, onze bemanningsleden moeten raadplegen, ons moeten bijscholen, meer moeten delegeren of de bemanning op een andere manier moeten aansturen. Teamwork zorgt ervoor dat de hoogste golven kunnen worden getrotseerd.

Alles staat of valt met de manier van aansturen.

Tijdens de ervaringstraining vertalen we de schippersrol naar jouw rol in jouw organisatie. Laat je verrassen door de vergelijkingen en leermomenten.

Ongedwongen zeilen en met elkaar in gesprek

Apothekers geven ons vaak terug hoe fijn het is om met andere collega’s uit het werkveld in gesprek te gaan. Tijdens de ervaringstrainingen is hier alle ruimte voor gecreëerd. Niet alleen qua tijdsplanning, maar ook in bewegingsruimte. Het voordek heeft een zitgedeelte waar je met een fantastisch uitzicht een goed gesprek kunt voeren.

Voor onze ervaringstochten gebruiken we een Nautitec catamaran van 40 voet. De catamaran geeft voldoende zit- en bewegingsruimte voor ongeveer tien deelnemers. In de kuip is er plek voor de workshops. Om tussendoor te genieten van de mooie omgeving van het Markermeer is er op het voordek een zitgedeelte waar je heerlijk kan vertoeven.

Ook bij mindere weersomstandigheden is er meer dan voldoende comfort en beschutting om er een succesvolle dag van te maken.

Sylvia en Peter zijn onze ervaren schippers. Zij zorgen ervoor dat jij aan het eind van de dag een zeilervaring rijker bent en dat je ‘s avonds weer veilig in de haven terugkomt.

"Als we in hetzelfde schuitje zitten, laat het dan een zeilboot zijn..."

Bij aankomst in de haven, ontvangen we je graag met een kop koffie of thee op het schip. Nadat de spullen zijn geïnstalleerd, starten we om 9.00 uur met het programma van de dag en gooien we de trossen los voor een heerlijke dag op het Markermeer. Tussen de middag wordt er een overheerlijke lunch voor je geserveerd.

Naast het sparren, leren en ontmoeten is er voldoende tijd om een lekker stuk te zeilen en te genieten van de mooie omgeving op het Markermeer.

We sluiten de dag af met een hapje en drankje op de kade. Na een leerzame en fijne dag zwaaien we iedereen rond 18.00 uur uit.

Iedere ervaringstraining heeft zijn eigen programma onderdelen. Lees hier welke ervaringstraining het beste bij jou past.

Met een missie en visie de juiste koers houden

Hoe zet je de koers uit, zodat je bemanning weet wat er van hen verwacht wordt? Zodat zij kunnen anticiperen op de weersomstandigheden?

Tijdens deze ervaringstraining vertalen we de missie en de visie naar de werkvloer. Geven we je handvatten hoe je meer rust creëert bij jezelf, maar ook bij je team.

Bijzonderheden

 • Zeilervaring is niet nodig. Er zijn voldoende gekwalificeerde mensen aan boord die jullie kunnen begeleiden, zodat iedereen actief kan meezeilen.
 • Voor reddingsvesten wordt gezorgd, maar eventuele regenkleding moet je zelf meenemen.
 • We kunnen 8 gasten ontvangen op de boot. In het coronabeleid lees je hoe we omgaan met de richtlijnen van het RIVM.

 

Kleding

Je verblijft vrijwel de hele dag op het water, neem daarom comfortabele kleding voor zowel zon, regen en kou mee. Makkelijke schoenen met een ‘zachte’ zool, bij voorkeur met een witte zool zijn wenselijk om de boot te beschermen. Denk ook aan je zonnebril en zonnebrandcrème.

 

 Prijs

De kosten om deel te nemen aan een van onze ervaringstrainingen zijn per training verschillend.

De ervaringstraining ‘met een missie en visie koers houden’ is met zes punten geaccrediteerd.

Iedere ervaringstraining is voorzien van:

 • koffie, thee, water en frisdrank
 • kleine versnapering
 • lunch
 • een hapje en een drankje ter afsluiting op de kade

"Als je nooit luistert, denk je dat niemand je wat vertelt..."

Onze eerstvolgende ervaringstraining is:

Met een missie en visie koers houden

Donderdag 9 september 2021

De ervaringstraining ‘met een missie en visie koers houden’ beiden wij aan op:

9 sept en 6 okt, 2021

Back To Top
×